worldtravellen logo

Διαμονή στη Βιέννη: οι 9 καλύτερες περιοχές να μείνεις

Ψάχνεις διαμονή στη Βιέννη; Η Worldtravellen λίστα μου θα σε βοηθήσει! Η Βιέννη προσφέρει πολλές επιλογές για διαμονή ανάλογα με τις προτιμήσεις και φυσικά το budget σου! Παρακάτω θα βρεις μερικές προτάσεις μου ανά περιοχή για διαμονή στη Βιέννη.

Διαμονή στη Βιέννη: οι 9 καλύτερες περιοχές να μείνεις

Προτάσεις Διαμονής στη Βιέννη ανά περιοχή

Η Βιέννη είναι χωρισμένη σε 23 περιοχές τα λεγόμενα Bezirke. Η περιοχή με αριθμό 1 αντιστοιχεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Innere Stadt) ενώ οι υπόλοιπες περιοχές απλώνονται κυκλικά γύρω από το κέντρο. Παρακάτω θα βρεις μερικές προτάσεις μου ανά περιοχή για διαμονή στη Βιέννη, με επιπλέον πληροφορίες για κάθε περιοχή:

1. Neubau (7η περιοχή), η αγαπημένη μου περιοχή στη Βιέννη

Η Neubau είναι μια περιοχή γεμάτη χρώμα, τέχνη και ιστορικά κτίρια. Είναι γνωστή για τα μουσεία της, όπως το Μουσείο Leopold και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MUMOK), καθώς και για τις πολλές γκαλερί τέχνης και τα ιδιαίτερα μαγαζιά της.

Eγώ όσες φορές επισκέφτηκα τη Βιέννη, έμεινα στην περιοχή Neubau γιατί συνδυάζει:

💶 πιο λογικές τιμές
✨ ωραίο vibe
🚇 καλή συνδεσιμότητα με την υπόλοιπη πόλη (μετρό, λεωφορεία κτλ.)
☕ πολλές επιλογές για φαγητό, ποτό και σούπερμαρκετ σε κοντινή απόσταση

Έμεινα στο ξενοδοχείο Arte Hotel Wien Stadthalle που βρίσκεται στην περιοχή Rudolfsheim-Fünfhaus.

Από το Arte Hotel Wien Stadthalle, έχεις εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης μέσω των δημόσιων συγκοινωνιών καθώς η κοντινότερη στάση για μετρό ή στάσεις λεωφορείου απέχει μόλις 3 λεπτά με τα πόδια.

Επίσης, δίπλα στο ξενοδοχείο (2 λεπτά με τα πόδια) θα βρεις ένα εμπορικό κέντρο και σουπερμάρκετ. Ακόμη, στην ευθεία της οδού Burggasse υπάρχουν πολλά εστιατόρια και ωραία καφέ όπως το Adlerhof Café και το Ulrich Cafe.

Info: Γενικά η πόλη της Βιέννης έχει πολύ καλή συνδεσιμότητα και η μετακίνηση με τα μέσα είναι πολύ εύκολη. Ένα ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει γύρω στα 8€ ενώ ένα εισιτήριο μονής διαδρομής κοστίζει 2,40€ για μετακινήσεις εντός της Βιέννης.

2. Innere Stadt (1η περιοχή), στην καρδιά της Βιέννης

Εδώ είμαστε στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης, γεμάτο αξιοθέατα όπως ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου, η Κρατική Όπερα της Βιέννης και τα Ανάκτορα Χόφμπουργκ. Στην περιοχή Innere Stadt θα βρεις πολυτελή ξενοδοχεία και καταστήματα. Στα θετικά της περιοχής είναι ότι βρίσκεται:

📌 Κοντά σε όλα τα κεντρικά σημεία και αξιοθέατα
🏛️ Πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά
🛍️ Πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια

Οπότε αν θέλεις να είσαι μόλις μια ανάσα από όλα τα βασικά αξιοθέατα της Βιέννης και το budget σου σού επιτρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω, τότε η 1η περιοχή της Βιέννης είναι αυτό που ψάχνεις. Δες παρακάτω μερικά από τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης:

🛌🏻 Grand Hotel Wien
🛌🏻 Vienna Marriott Hotel
🛌🏻 Hotel Bristol
🛌🏻 Boutique Hotel Nossek

3. Leopoldstadt (2η περιοχή)

Η Leopoldstadt βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και φιλοξενεί το μεγάλο πάρκο Prater με τη διάσημη ρόδα της Βιέννης. Είναι μια περιοχή γεμάτη πράσινο, ιδανική για πικνίκ και βόλτες με το ποδήλατο όσους αγαπούν τους υπαίθριους χώρους.

📌 Κοντά στο κέντρο της πόλης
🌳 Όμορφα πάρκα
☕ Πολλές επιλογές για ποτό και καφέ

🛌🏻 Hotel Stefanie (το παλαιότερο ξενοδοχείο της Βιέννης, από το 1600)
🛌🏻 Bassena Wien Messe Prater
🛌🏻 25hours Hotel at MuseumsQuartier

4. Mariahilf (6η περιοχή)

Η Mariahilf είναι γνωστή για τον πεζόδρομο Mariahilfer Strasse, μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές οδούς της πόλης, γεμάτη καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο και προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε πολλά αξιοθέατα.

🛍️ Ιδανική για ψώνια
📌 Κοντά στο κέντρο της πόλης
🍽️ Πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση

🛌🏻 Hotel Kolping Wien Zentral
🛌🏻 Mercure Hotel Raphael Wien
🛌🏻 Jaz in the City Vienna

+ 1 πιο οικονομική επιλογή Ibis Wien Mariahilf

5. Landstrasse (3η περιοχή)

Στην περιοχή Landstrasse βρίσκεται το διάσημο κτήριο Hundertwasserhaus. Είναι μια γειτονιά με αρκετό πράσινο και ιστορικά κτήρια, ό,τι πρέπει δηλαδή για χαλαρή βολτίτσα με καφεδάκι στο χέρι! Στα highlights είναι τα εξής:

﹏ Βρίσκεται κοντά στον ποταμό Δούναβη
🏛️ Ενδιαφέροντα αξιοθέατα

🛌🏻 Moxy Vienna City East (Worldtravellen’s choice)
🛌🏻 Hotel Daniel Vienna

6. Wieden (4η περιοχή)

Η περιοχή Wieden βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Βιέννης με όμορφη αρχιτεκτονική και ιστορικά κτήρια συμπεριλαμβανομένου του Παλατιού Μπελβεντέρε (Belvedere Palace).

📌 Πολύ κοντά στο κέντρο
🏛️ Όμορφα κτήρια και ιστορικά σημεία
🎉 Πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ

🛌🏻 Hotel Das Triest
🛌🏻 Hotel Erzherzog Rainer

7. Alsergrund (9η Περιοχή)

Η Alsergrund περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και πολλά άλλα αξιοθεάτα όπως το Gartenpalais Liechtenstein και το Μουσείο Μουσείο Σίγκμουντ Φρόυντ. Είναι μια περιοχή γεμάτη ζωή, με πολλούς φοιτητές και νεαρά άτομα, και προσφέρει πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση.

Πολλά μουσεία και πολιτιστικά σημεία
Ζωντανή περιοχή με νεανικό κοινό
Κοντά στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης

🛌🏻 Hotel Calmo
🛌🏻 Hotel Mozart
🛌🏻 Hotel Bellevue Wien

8. Josefstadt (8η Περιοχή)

Η Josefstadt είναι μια ήσυχη περιοχή με πολλά ιστορικά κτίρια και γραφικούς δρόμους. Είναι ιδανική αν ψάχνεις μια πιο ήσυχη πλευρά της Βιέννης, ενώ παράλληλα παραμένεις κοντά στο κέντρο της πόλης.

Ήσυχη και γραφική περιοχή
🏛️ Πολλά ιστορικά κτίρια και όμορφοι δρόμοι

Ξενοδοχεία:

🛌🏻 Hotel Rathaus Wein & Design
🛌🏻 The Levante Parliament

9. Döbling (17η Περιοχή)

Τελευταία στη λίστα, άφησα την περιοχή Döbling, μια κάπως πιο γραφική περιοχή που βρίσκεται λίγο πιο μακριά από το κέντρο. Αν ταξιδεύεις για περισσότερο από 5-6 μέρες και θέλεις να συνδυάσεις διακοπές με ξεκούραση τότε αυτή η περιοχή είναι ιδανική για σένα γιατί:

Ήσυχη και γραφική περιοχή
Όμορφη θέα στον ποταμό Δούναβη
Είναι γνωστή για τους αμπελώνες της και τα παραδοσιακά Heuriger (οινοποιεία)

🛌🏻 Ibis Styles Wien City
🛌🏻 Müllner Smart Hotel Wien Self Check In

Η επιλογή της περιοχής εξαρτάται από το τι είδους εμπειρία θέλεις να έχεις. Αν θέλεις να βρίσκεσαι κοντά στα τουριστικά αξιοθέατα και να νιώσεις τα vibes της Βιέννης, οι περιοχές Innere Stadt και Mariahilf είναι ιδανικές.

Για πιο χαλαρές και γραφικές διακοπές, οι περιοχές όπως το Döbling είναι εξαιρετικές επιλογές. Αν ετοιμάζεσαι για το ταξίδι σου, μπορείς να δεις και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βιέννης!

Δες τα Google Locations για τα καλύτερα μέρη στη Βιέννη με μια μάτια!

Κατηγορίες

Αυστρία

Βιέννη

Ευρώπη